Pufferfish Team Academy

Wat is Pufferfish Team Academy?

Pufferfish Team Academy is een diepgaande training voor consultants of HR medewerkers die zich willen verdiepen in het bepalen en het uitvoeren van interventies bij teams.

In de Team Academy worden verschillende inzichten behandeld gaande van evidence based tot experience based. Vanuit deze verschillende inzichten wordt er een evenwicht gezocht tussen de noden van de situatie en de context én de persoonlijke voorkeuren van de deelnemer.

Na de training hebt u nog recht op 2 individuele coaching momenten. U kan deze het best opnemen wanneer je met een team aan de slag gaat. De coach zoekt samen met je naar de juiste aanpak en kan als klankbord dienen.

Wat houdt de training in?

De training omvat 6 live trainingsdagen.

Bovenop de training krijgt de deelnemer ook individuele begeleiding wanneer de deelnemer een teaminterventie gaat aanvangen of aan het uitvoeren is: 2 keer een halve dag.

Deze begeleiding kan aangevraagd worden tot twee jaar na het volgen van de training.

 

Team Academy Programma

Dag # 1

Opbouw van een team

U komt te weten hoe een groep mensen kan samenwerken als een team. We gaan dieper in op de voorwaarden die op organisatie niveau moeten ingevuld worden vooraleer een team kan goed functioneren.  U krijgt inzicht hoe diversiteit verrijkend kan zijn voor een teamsamenwerking.

Er zijn heel veel soorten team structuren: zelfsturende teams, virtuele teams, teams in matrix, ecosysteem teams en vele anderen.  We kaderen deze teamstructuren op situationele wijze en linken ze aan specifieke leidinggevende stijlen.

Dag # 2

Dynamieken in teams

U leert over de dynamieken in een team.  U leert de onderliggende dynamieken te zien en bloot te leggen.  Eenmaal de dynamieken onder de knie,  gaan we dieper in op hoe we met die dynamieken een team kunnen laten evolueren tot een leergroep.  Een groep van mensen die van elkaar leert door feedback te geven en te ontvangen. 

Elk team heeft zijn eigen probleem oplossend vermogen en beslissingsvermogen.  De juiste kennis en inzichten hieromtrent geven u sneller inzicht als u een volgende keer werkt met een team.

Dag # 3

Goed functionerend team:
dynamiseren van een
goed werkend team

We leggen focus op het versterken van samenwerking en werking van een goed functionerend team.  Hiervoor zijn er ongelooflijk veel mogelijkheden.  We overlopen de vele manieren op zeer interactieve wijze.  Van het bouwen van Lego, het deelnemen aan een evenement, tot het schilderen van een kamer, het kan allemaal op deze actieve dag.

 

Dag # 4

Nood aan een interventie
in het team

We gaan dieper in op teams die een interventie nodig hebben omdat er een probleem is.  Praktijkvoorbeelden vormen de basis om alle soorten problemen in teams in kaart te brengen.  Als we de problemen kennen dan zoeken we een oplossing. 

Het kiezen van een aanpak in interventie is een uitdaging.  Deze uitdaging wordt een stuk kleiner wanneer de analyse van het probleem grondig is gebeurd.  We doen luisteroefeningen en vertalen deze naar een analyse. 

Dag # 5

Veranderingen doorvoeren
in een team en borging

We hebben op basis van onze analyse een juiste aanpak voorgesteld.  We beginnen te werken met een team.  We leren hoe we een team in beweging kunnen brengen en houden.  We gaan samen dieper in op de houding die van belang is om resultaat te boeken.  We overlopen zeer veel verschillende oplossingen die we leren begeleiden.

Dag # 6

Procesfacilitatie

We zetten de stap naar procesfacilitatie bij teams.  Alles wat we tot nu toe hebben geleerd wordt omgezet naar processen in teams die we gaan faciliteren om doelen te behalen.  We werken met procesmodellen.  We werken actief op de houding die een goede procesfacilitator heeft om succesvol aan de slag te gaan met teams.

Praktisch

De trainingen gaan door vanaf 4 personen met een maximum van 8.  We willen heel interactief werken en ieder aan bod laten komen met de eigen ervaringen en vragen. 

Na het inschrijven, contacteren we u om samen te kijken of de training een juist antwoord kan bieden op uw persoonlijke verwachtingen.

U krijgt al het trainingsmateriaal digitaal en bij aanvang van de training krijgt u een boek over teams die op dat moment actueel en boeiend is.

De investering bedraagt 3.970 € per persoon, inclusief lunch. Voor de lunch doen we beroep op de fantastische Leuvense keukens.

We beginnen elke training om 9:00 en ronden af rond 17:00.

Ik schrijf graag in voor de Pufferfish trainingen voor volgende data:
Reeks 1: 09-10-23-24-30-31 maart 2020Reeks 2: 06-07-20-21 april - 04-05 mei 2020Reeks 3: 25-26 mei - 09-10-22-23 juni 2020Reeks 4: 03-04-13-14-24-25 augustus 2020Reeks 5: 14-15-28-29 september - 05-06 oktober 2020Reeks 6: 19-20-26-27 oktober - 09-10 november 2020Reeks 7: 16-17-30 november - 01-09-10 december 2020

Wij respecteren jouw privacy. Lees hier meer over hoe wij jouw persoonlijke gegevens verwerken.

Share This